Du er her: Hjem Parforhold

Å utvikle din kunnskap om parforhold kan hjelpe både deg og din partner

Hvor mange ekteskap vil ende i skilsmisse?

skilsmisse postit

Sannheten er at ingen vet hvordan fremtiden vil bli. Det beste vi kan gjøre er å benytte oss av den kunnskap vi har og bruke den til å "gjette" hvordan fremtiden vil bli. Dersom vi har god kunnskap om fortiden og ikke noe uforutsett skjer, er det ofte mulig å forutse fremtididig utvikling med forbausende god presisjon.

Hvor mange ekteskap har endt i skilsmisse?

50 40 27 15 prosent

Hvor mange ekteskap ender faktisk i skilsmisse?

Spørsmålet er betimelig, for vi blir ofte fortalt at annethvert ekteskap ender i skilsmisse. Å oppgi et tall som svar gir lite mening dersom man ikke vet hva det står i forhold til. Derfor vil de fleste helst ha svaret i prosent. Jeg har undersøkt alle norske ekteskap fra 1886 til 2013 og fulgt dem for hvert eneste år for å se om de fortsatt er gift med den samme personen. Det har gitt meg en unik mulighet til å svare på spørsmålet.

At annethvert ekteskap ender i skilsmisse er en myte

50 nei

Alle "vet" at halvparten av alle ekteskap ender i skilsmisse. Det har blitt sagt i media og i samtaler rundt middagsbord år etter år, men det er bare en myte, skapt av media. Om den har oppstått på grunn av bevist misbruk av data, eller mangel på kunnskap vet jeg ikke, men jeg vil på en enkel måte forklare hvordan det henger sammen.

Nordmenn venter lenger med å gifte seg

Alder for førstegangsgifte

Nordmenn venter lenger og lenger før de gifter seg. I 1975 giftet menn seg når de var 25 år, mens de nå venter de 10 år lenger før de går til det samme skritt. Kvinnene er i gjennomsnitt to og et halvt år yngre, en aldersforskjell som har holdt seg veldig stabil gjennom hele perioden.

Hva er grunnen til at de venter lenger?

Vold i norske parforhold

bilde av par med boksehandsker

Norsk landsdekkende undersøkelse viser at vold i parforhold er utbredt og at mange barn får dette med seg som svært skremmende hendelser i sin oppvekst. Hva kan man gjøre for å unngå det?

Oppskrift på varig kjærlighet

bilde av barnehender som baker en hjertebolle

Finnes det en oppskrift på varig kjærlighet? Ja det finnes, og ikke er den særlig lang og komplisert heller. I hvertfall ikke å lese. Litt mer komplisert å leve etter. Kunsten er å fortsette å bake den dag etter dag, år etter år.

Opprett en kjærestekonto

bilde av en hjertesparebøsse

For mange, spesielt i småbarnsfasen, kan det være vanskelig å prioritere kjærlighetsforholdet. Grunnene til dette kan være mange. Noen av dem kan man avhjelpe ved å opprette en kjærestekonto som dere setter inn et fast beløp på hver måned...

Se etter det som er godt

bilde av jente med forstørrelsesglass

 

Se etter det som er godt, ikke det som er perfekt. Det er det vi fokuserer på og ser etter som får vår oppmerksomhet. Det preger vår dag og våre følelser...

Økonomi

bilde av penger

Økonomi er et område som er en utfordring for mange par og familier. De færreste opplever å ha nok penger til allt de ønsker seg og opplever at de har behov for. Helt sikkert er dere som par er ulike på dette området.

Feire bryllupsdagene

Bilde av to hvite roser og to bryllupsringer

Bryllupsdagene har navn, så hvorfor ikke lage noe spesielt ut av dagen?

Hvordan vise kjærlighet slik at det blir forstått?

Bilde av mann hvor mange hjerter strømmer ut av han

Du kan ganske enkelt lære å vise kjærlighet på en slik måte at dere begge opplever at forholdet blir varmere og mer spennende igjen.

Sex

bilde med teksten S E X på tre terninger

Om alle fikk til dette med sex, hvorfor er det da skrevet så mange bøker om det og hvorfor er det et tema i spørrespalter i aviser og blader i så stor grad som det er...,.

 

Du er her: Home Parforhold